2008. január 10.

gugli keresés

A mai napon meglepetten vettem tudomásul, hogy a google keresőjébe a 'gemcsütörtök' szót beírva az egyetlen oldal az enyém, amit a sokak által használt kereső pillanatok alatt megjelenít. Ennek nagyon örülök, hogy az én oldalam az egyetlen az egész világ kerekén erre a szóra keresve. Végre sikerült valami világméretű és egyedi dolgot alkotnom!!! Ez volt minden vágyam egész életemben!!! Ez aztán maradandó az utókornak!!!

Egy kardinális kérdés: van-e még egy olyan szó/kifejezés a világon, amire a google csak egyetlen előfordulást talál? Jó keresgetést és találgatást mindenkinek. Várom a megjegyzésekbe az ilyen szavakat/kifejezéseket.

szakterminológia

Főiskolai éveim során eleget hallottam és olvastam olyan szövegeket, melyek dúskáltak a szakterminológiában. A sok-sok érdekes jelentésű szó csak érlelődött bennünk, míg a végén megszületett az alább olvasható fogalom, ami hosszas diskurzus után nyerte el immáron véglegesnek mondható formáját:

AMBIVALENS SZTEREOTÍP DISZKRIMINATÍV SZIMBIÓZIS

A megjegyzéseknél várom a lehetséges jelentéseket, kíváncsi vagyok a nagyközönség értelmezésére. Én tudom a jelentést, elvégre az értelmi szerzők egyike voltam. ;-)