2008. január 13.

csalóka...

Egyszer egy csöves bement kedvenc kocsmájába, oda, ahol általában mindennapjait tölti. Amint belépett, azon nyomban megszűnt a zsivaly és mindenki elhallgatott. Aznap szép, tiszta öltönyt viselt szakadt és mosatlan ruhája helyett. Minden kedves vendég elhallgatott, talán ez lehetett a hirtelen csend oka. A csöves meg is borotválkozott, még az arcára felvitt arcszesz illatát is érezni lehetett egy pillanatra.
Körbenézett, majd lassan elindult a söntés felé. Az összes tekintet követte lépteit, míg addig el nem ért. Mindezt teljes csöndben, még a lámpa alatt köröző légy zümmögése is hallatszott.
Amint odaért a pulthoz:
"Mindenki a vendégem!",
kiabálta torka szakadtából, hogy az összes vendég meghallja. Ki is ült ám a meglepettség mindenki arcára! Egyből hangzavar lett megint, de még mekkora! Majd kajánul elmosolyodott és újra kiabált egyet a népes vendégseregnek:
"Egy pohár friss, finom csapvízre!!!".


A kardinális kérdés: miért iszunk sört a kocsmában, mikor a csapvizet ingyen adják?

egy nehéz mondat

Mikor kishúgom elkezdett beszélni és néhány szótagot már egymás után illesztett, értelmes mondatot kerekítettem ki a következő szófoszlányokból:

Dáb mehá pa aztá meeci.

A szituáció és a szövegkörnyezet úgy hozta, hogy kb 20 percembe telt, mire megfejtettem, mit is jelenthettek a fent említett szótagok. Rájöttem.

Gábor meghámozza paradicsom, aztán megeszi.

Végülis értelmes, csak le kellett 'fordítani' magamnak.

növényhatározó

Láttatok már kopott borsót? Esetleg éreztétek az illatát is?

koncerten

A minap voltam egy koncerten, érdekes élményekkel gazdagodtam, különösen a következő tetszett.

Sorban álltam éppen a férfi WC-nél, mert nagyon sokan megrohamozták a mellékhelységet az egyik szünetben. Elég hosszú volt a sor, egyszer csak egy illető előretolakodott a sor végéről, a következőt kiabálva: "Én elsőbbséget élvezek, mert nekem már befolyt egy kevés a gatyámba." E megnyilvánulás után el is végezte dolgát, én meg jót nevettem. :)